Menu menu close
Onze mensen

Harriët Smit

Ondernemend, strategisch, energiek

Harriët Smit is een ervaren adviseur op het gebied van passend onderwijs- en jeugdbeleid, procesontwerp en netwerksamenwerking. Zij is mede-directeur en partner van ons bureau.

Harriët aan het woord

"Samenwerken gaat over gemeenschappelijke doelen die alleen bereikt kunnen worden als mensen elkaar op het juiste moment ontmoeten. En samen een beweging in gang weten te zetten die helpt om dat doel te bereiken. Vaak zonder precies te weten hoe dat proces er uitziet. Samenwerken is vaak zoeken, maar altijd een kans om denkkracht, creativiteit en nieuwe inzichten bij elkaar te brengen. Professionals die zich daarvan bewust zijn accepteren onzekerheid, hebben oog voor belangen, waarderen diversiteit en kunnen balanceren tussen hun eigen opdracht en het gemeenschappelijke doel. En dat in een context van 'schurende' stelsels, verschillende financieringsstromen en uiteenlopende wettelijke taken. In die complexiteit verder komen, dat is mijn drive.

"Als adviseur bij verschillende overheden, consultant, programmamanager en in leidinggevende functies heb ik inmiddels veel ervaring opgebouwd. In mijn werk richt ik me steeds op het samenspel tussen bestuur, beleid en praktijk. Hoe kunnen we met al die verschillende perspectieven verder komen? Dat kan door mensen te verbinden en de collectieve opdracht centraal te stellen, door vraagstukken samen te ontrafelen en te zoeken naar de kern en door het proces dat hiervoor nodig is te ontwerpen en begeleiden.

"Door de combinatie van inhoudelijke kennis, strategische vaardigheden, creativiteit en verbindingskracht kan ik op uiteenlopende vragen maatwerk bieden. Ik ben ervaren in netwerkleiderschap en het managen van programma's en projecten. Ik schrijf graag en houd van nieuwe vormen om samen leren en verbeteren op gang te brengen. Als directeur houd ik mij bovendien bezig met het reilen en zeilen van ons bureau."

Bel of mail Harriët als je vragen hebt over wat ons bureau voor jou kan betekenen. Ook als je vragen hebt over ons bureau of als je interesse hebt om bij of met ons te werken kun je bij haar terecht

Contactgegevens

hsmit@zunderdorp.nl

070 2211959 06 23 273 039