Menu menu close
07 juni 2024

Zunderdorp 30 jaar!

Een week geleden vierden wij ons 30 jarig bestaan. Dat deden we met onze opdrachtgevers en oud-opdrachtgevers, oud-collega’s, netwerkpartners, familieleden en vrienden. Wat fijn dat velen van jullie aanwezig waren! Neem een kijkje in het fotoboek voor een impressie van de middag.

We kijken terug op een echt feest. In gesprek met onze gasten maakten we een reis door de tijd. Met aandacht voor de historie van ons bureau en markante opdrachten door de jaren heen. Een mooie illustratie van wie we zijn, wat we doen en hoe we in die 30 jaar zijn doorgegroeid.

Bastiaan Staffhorst, directeur Strategie van de Utrechtse woningcorporatie Woonin, bracht inspiratie met zijn verhaal over doorpakken bij complexe vraagstukken. Een kwestie van een lange adem, maar vooral ook van zelf aan het roer gaan staan. In een tijd van vergaande individualisering zijn mensen nodig die opstaan en doorpakken. Die invloedrijke partijen om de tafel zetten en door schotten in wet- en regelgeving durven gaan. Die begrijpen dat een fijne woonomgeving en een sociaal netwerk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn om sterke gemeenschappen te bouwen. Die samenwerken omdat ze geloven dat dat van meerwaarde is voor mensen in hun buurt of stad. Een oproep tot renaissance van het maatschappelijk middenveld.

Ons jubileumfeest was ook hèt moment om te markeren dat we een nieuwe fase zijn ingegaan. Vanaf nu gaan we verder onder een nieuwe naam: Zunderdorp & Smit - Beleidsadvies, Ontwerp en Strategie.

Dank aan alle mensen met wie we elke dag met zoveel plezier samenwerken!