Menu menu close
Onze mensen

Jur de Haan

Enthousiast, kritisch, aanpakker

Jur de Haan is bedrijfskundige en heeft ruime ervaring als beleidsmaker en - adviseur aan de lokale overheid. Hij werkt sinds 2007 als senior adviseur bij ons bureau.

Jur aan het woord

"'Moet Jur de Haan dit niet gaan doen voor ons?'. Dat krijg ik vaak te horen wanneer opdrachtgevers nieuwe antwoorden zoeken op hun vragen over samenwerking, over inrichting van hun public affairs of wanneer zij willen leren hoe andere gemeenten ingewikkelde kwesties verder hebben gebracht. Dit zijn de thema's waar ik warm voor loop. Als senior adviseur binnen Zunderdorp beleidsadvies doe ik graag dit soort opdrachten. Met flair, kennis van zaken, en een strakke hand in het proces dat tot het gewenste resultaat moet leiden.

Samenwerking draait om wat partijen willen en om de belangen die zij hebben. Zonder ambities krijg je processen zonder inhoud, zonder belangen processen zonder tempo en voortgang. En dan is er ook nog de bredere context waar tal van partijen ook hun invloed doen gelden. Wat doet een procesontwerper van een samenwerkingstraject? Juist, ervoor zorgen dat er ook wat gebeurt. Of het nu om regionale samenwerking gaat of samenwerking met een partner als UWV of zorgverzekeraar, ik zorg ervoor dat het goed komt.

Public affairs is op te vatten als een mix van samenwerken én beïnvloeden: je hebt andere partijen nodig om effectief je verhaal bij provincie of rijk voor het voetlicht te brengen. En niet alleen extern ligt er een opgaaf, ook intern moeten de mensen die zich bezighouden met Strategie, communicatie, PA en de bestuursadvisering elkaar soepel weten te vinden en tijdig de bestuurder in positie brengen. Effectief lobbyen vergt doordenking, ik kan u wel daarbij helpen, menig gemeente is u daarin voorgegaan.

Leren van anderen hoe die een vraagstuk hebben aangepakt. Logisch. En lastig, want boodschap is dat ieder toch zelf het wiel moet uitvinden. Van elkaar leren is doen, uitproberen, testen en verbeteren. Dat kan samen met anderen, maar dan wel in een gestructureerde aanpak. Want ook hier, er moet wel wat gebeuren. Ik kom u helpen!"

Een greep uit de opdrachten van Jur

  • Voorzitterschap VNG strategische afstemmingsoverleggen Jeugd en Wmo en Participatie, Schuldhulpverlening en Integratie
  • Advisering G40 themagroepen Zorg, Jeugd en Onderwijs en Sterke Keten
  • Diverse public affairs opdrachten voor individuele gemeenten en provincies
  • Provincie Zeeland: leefbaarheid voor MBO leerlingen volgens de methode van Design Thinking

Contactgegevens

jdehaan@zunderdorp.nl

070 2211959 06 28 26 11 95