Menu menu close
Onze mensen

Maaike Zunderdorp

Verbindend, analytisch, creatief

Maaike Zunderdorp is een ervaren adviseur op het gebied van alliantie- en procesmanagement en is in 2015 bij ons komen werken. Zij is mede-directeur en partner van ons bureau.

Maaike aan het woord

"Maatschappelijke waarde en vernieuwende concepten worden vaak gecreëerd door partijen die samenwerken in allianties, ketens of netwerken. Samenwerken is niet altijd gemakkelijk en brengt veel uitdagingen met zich mee. Het creëren, begeleiden en verder helpen van allianties en netwerken en het samen komen tot betekenisvolle inhoud is wat ik het liefste doe. Maatschappelijke relevantie is daarbij voor mij erg belangrijk.

Bij Berenschot heb ik diverse maatschappelijk relevante opdrachtgevers geadviseerd op het gebied van alliantie- en procesmanagement. Daarnaast deed ik veel beleidsevaluaties, verandertrajecten en ontwikkelde ik nieuwe innovatieve werkvormen voor interactieve sessies. Het combineren van inhoud en proces is mijn specialiteit.

Bij Zunderdorp Beleidsadvies en Management houd ik mij bezig met de strategische en organisatorische coördinatie van netwerken en help ik onze opdrachtgevers met procesbegeleiding, onderzoek en advies. Ook ontwerp en begeleid ik veel interactieve sessies, expertmeetings met stakeholders en conferenties. Als directeur houd ik mij bovendien bezig met het reilen en zeilen van ons bureau.

Bij al mijn werkzaamheden maak ik graag gebruik van vernieuwende werkvormen en concepten. Zo werk ik graag volgens de methode van design thinking, waarbij de eindgebruiker centraal wordt gesteld bij het maken van beleid. Bij de Erasmus Academie ben ik kerndocent voor de leergang Regie in ketens en netwerken, een opleiding voor ervaren (keten/netwerk)regisseurs."

Een greep uit de opdrachten van Maaike

  • Coördinatie Kopgroep wethouders voor Kindcentra
  • Procesbegeleiding op gebied van aansluiting onderwijs-jeugdhulp in diverse regio’s
  • Heidagen georganiseerd en begeleid voor diverse organisaties
  • In opdracht van de Coalitie Onderwijs-zorg-jeugd (21 landelijke partijen waaronder PO-raad, Jeugdzorg NL, branche kinderopvang), advies Mét Andere Ogen geschreven met de kwartiermaker over het versnellen en bestendigen van de aansluiting onderwijs-zorg-jeugd en vervolgens het implementatieplan geschreven voor het programma
  • Onderzoek naar mantelzorgondersteuning bij gemeente Den Haag
  • Provincie Zeeland: leefbaarheid voor MBO leerlingen volgens de methode van Design Thinking
  • Secretaris van VNG Expertiseteam Reikwijdte van de jeugdhulpplicht in 2019/2020

Bel of mail Maaike als je vragen hebt over wat ons bureau voor jou kan betekenen. Ook als je vragen hebt over ons bureau of als je interesse hebt om bij of met ons te werken kun je bij haar terecht.

Contactgegevens

maaike@zunderdorp.nl

070 2211959 06 150 147 69