Menu menu close
Onze mensen

Sonja Volten

Nieuwsgierig. Strategisch. Netwerker.

Sonja is een ervaren adviseur met expertise op het gebied van public affairs, die strategisch inzicht combineert met een positieve houding en goede netwerkvaardigheden. Haar leergierige mindset maakt dat ze zich snel inwerkt op verschillende thema’s en altijd zoekt naar de mogelijkheid om nuttige verbindingen te leggen.

Sonja aan het woord

“Ik ben een gepassioneerde public affairs-adviseur met een duidelijke missie: anderen helpen hun weg te vinden in Den Haag. Mijn werk draait om het op de agenda krijgen van onderwerpen, het genereren van maatschappelijke en politieke aandacht en het verbinden van mensen. Hierbij moet je goed weten waar je moet zijn, wanneer je er moet zijn en met welke boodschap.

"Dankzij mijn onconventionele route naar het public affairs-vak heb ik vaardigheden getraind waar ik nu profijt van heb. Ik heb politicologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam maar was daarnaast al vanaf jonge leeftijd actief in de klassieke muziek. Na de studie politicologie heb ik mij verder geschoold in de klassieke zang met een specialisatie in opera. Na jaren als operazangeres bleek de overstap naar public affairs niet eens zo raar: Je moet veel dingen tegelijk kunnen, netwerkvaardigheden spelen een grote rol in het binnenhalen van kansen, en mensen moeten je iets gunnen.

“Een van mijn sterke punten is mijn vermogen om me snel nieuwe kennis eigen te maken. Ik werk op verschillende thema's, variërend van woningbouw en energietransitie, tot sociaal domein, onderwijs en kunst & cultuur. Mijn kracht ligt in het omzetten van complexe opgaven naar concrete acties. Nu zet ik deze vaardigheden met veel enthousiasme in bij Zunderdorp Beleidsadvies & Management!"

Een greep uit Sonja's opdrachten “Bij Zunderdorp heb ik aan diverse projecten gewerkt, waaronder:

  • Public affairs en lobby voor de samenwerkingsverbanden passend onderwijs.

  • De ontwikkeling en lobby voor de Twentse Ontzorg Financiering (TOF-regeling) voor mensen in energiearmoede.

  • Public affairs bij de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU)

  • Public affairs en strategisch advies voor de Federatie Instandhouding Monumenten (FIM)

  • Public affairs bij de gemeente Almelo.

  • Ondersteuning van de drie Twentse steden in PA opgaven en samenwerking op het gebied van PA en lobby

  • Training van ambtelijke organisaties/ persoonlijke begeleiding bij het ontwikkelen van PA en lobby