Een designer + een beleidsadviseur + een drive om maatschappelijke problemen aan te pakken + energie voor creativiteit, wat krijg je dan?
Onze nieuwe workshop Design & Beleid!
Lopen jullie rond met een opgave die jullie graag op een interactieve, creatieve manier willen aanpakken? Willen jullie beleid ontwerpen dat aansluit bij de wensen en behoeften van de eindgebruiker? En willen jullie dat samen doen met de doelgroep waarop het beleid impact heeft? Bijvoorbeeld daar waar het gaat om vrijwilligersbeleid, mantelzorgwaardering, gezondheidsbevordering, emancipatie, leefbaarheid in wijken. Dan hebben wij iets moois te bieden. Leer van ontwerpers en zie wat design thinking voor jouw beleid/organisatie kan betekenen!
Dus, werk je bij een gemeente, ministerie of provincie, in het onderwijs of de zorg en ben je benieuwd naar de waarde van design in beleid? Wil je beleid maken dat beter aansluit bij degene voor wie het bedoeld is? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend online gesprek.
Wie zijn wij?
Wij, Alissa Rees en Maaike Zunderdorp, bieden samen de introductieworkshop aan over Design & Beleid. We hebben samen verschillende succesvolle projecten gedaan en willen nu onze inzichten en inspiratie delen en handelingsperspectief brengen.
Alissa Rees is een concept en healthcare designer. Zij ontwerpt maatschappelijk relevante producten, en is benoemd tot een van de ‘New mentality designers’. Naast het ontwikkelen van haar eigen producten, komt zij met oplossingen voor bedrijven en overheidsinstellingen en is als internationale spreker te vinden op verschillende podiums.
Maaike Zunderdorp is directeur en senior adviseur bij Zunderdorp Beleidsadvies en Management. Zij ontwerpt en begeleidt interactieve processen, coördineert en adviseert netwerken, geeft beleidsadvies en doet onderzoek, voornamelijk in het sociaal domein.
Wat gaan we doen en wat levert het op?
We duiken kort in de wereld van design thinking en open policy design, gaan aan de slag met jullie eigen cases, leren waardevolle tools en helpen met de contouren van jullie procesontwerp.
De workshop geeft inzicht in de methode van design thinking en biedt tools om direct aan de slag te gaan. Je sluit de workshop af met de contouren van een procesontwerp in handen. Bovendien doe je nieuwe inspiratie op en heb je een leuke creatieve dag!
Dus, werk je bij een gemeente, ministerie of provincie, in het onderwijs of de zorg en ben je benieuwd naar de waarde van design in beleid? Wil je beleid maken dat beter aansluit bij degene voor wie het bedoeld is? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend online gesprek.
Meer informatie:
Hoe ziet de workshop eruit?
Wij maken de workshop geheel op maat, zodat het aansluit bij jullie situatie en behoefte. We gaan uit van een workshop van 4 tot 6 uur (afhankelijk van eigen cases), waarin we een combinatie maken van theorie, tools en jullie werkpraktijk.
Een combinatie van de volgende bouwstenen:
Opstarten
Aan de slag
Afsluiting
Voorbereiding en natraject
We bieden de workshop in house aan en gaan uit van 8-10 deelnemers. Ter voorbereiding voeren we enkele gesprekken met de opdrachtgever en enkele deelnemers. Wij lezen relevante documenten en ontwerpen de workshop in afstemming met jullie. Idealiter wordt de workshop opgevolgd met een follow up bijeenkomst, om ervaringen te delen, elkaar verder te helpen en om te waarborgen dat het navolging krijgt.
Afhankelijk van de behoefte kan de workshop worden ingebed in een groter traject, waarin deelnemers tussentijds zelf aan de slag gaan en wij op belangrijke momenten betrokken zijn. Bijvoorbeeld om feedback te geven op de opbrengst vanuit het veldwerk, de oplossingsrichtingen, de concepten etc.
Kosten
De prijs van de workshop is afhankelijk van het voorwerk en complexiteit. U kunt contact met ons opnemen voor een indicatie.